Quinta do Pégo 10 Years Old Port Second edition

“Klasse-portvin med perfekt afbalanceret sødme” skrev Flaskeposten 29. oktober 2020

·         5 stjerner på www.ekstrabladet.dk den 11. december 2020

·         6 stjerner af Erik Mortensen, Den Korte Avis den 9. december 2020

·         4 stjerner på www.altomvin.dk, december 2020

·         Virkelig god på www.vinbladet.dk den 12. november 2020

·         5 stjerner i Nordjyske Stiftstidende den 7. november 2020

·         6 stjerner på www.flaskehalsen.nu den 29. oktober 2020

·         5 stjerner på www.vinavisen.dk i uge 44, 2020

Denne unikke portvin, den anden 10 Years Old Tawny fra Quinta do Pégo, er lavet 100% af druer fra den enestående 2009-høst. Den blev oprindeligt godkendt som Vintage Port, selvom denne del af vinen aldrig blev tappet som Vintage Port. I stedet blev den tålmodigt opbevaret i 600 liters egetræsfade i et årti.

Da nogle ting bliver bedre med tiden, blev denne portvin, der startede som en vin med stor kompleksitet, struktur og finesse, opbevaret i den stille og mørke kælder for langsomt at forvandle sig til denne sjældne og pretiøse Tawny Port. Sådan en forvandling er mulig takket være vinmagernes viden, erfaring og ledelse – de var tålmodige nok til at lade vinen udvikle sig gennem den oxiderende ældningsproces til denne dybe og komplekse harmoni af duft og elegance.

Til forskel fra andre Tawnies er dette hverken et blend af forskellige årgange eller et blend af en Tawny-karakter. Denne unikke Tawny er det rene udtryk af 2009 i Douro, hvor Moder Jord var særdeles gavmild over for vinene.

Tag dig tid til at beundre denne særlige portvins farve med de brune og orange nuancer, og forkæl dine sanser med dens store finesse, koncentration og balance – tre vigtige elementer for denne helt unikke stil, som er Quinta do Pégos stil.

Denne portvin bør serveres afkølet og er særdeles velegnet som en ”efter-måltidet-drink” og til oste, chokolade og desserter, men den er også perfekt som hyggevin på de kolde og mørke efterårs- og vinterdage.

Blød og Rund Sød

Du finder vinen hos udvalgte

  • Meny
  • Spar
  • Kvickly
  • SuperBrugsen

Passer til

Detaljer

LandPortugal
VinhusQuinta do Pégo
DistriktDouro
DrueTouriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz
Alkoholprocent20
Serveringstemperatur7-13°
Drikkemoden0-10 år frem
Vejl. udsalgsprisKr. 395,-