RZ by Quinta de Ramozeiros Grande Reserva

“Virkelig god” og 91 point på www. vinavisen.dk d. 6. december 2018 samt 6 stjerner på Den Korte Avis d. 19. december 2018.

RZ by Quinta do Ramozeiros Grande Reserva er fyldig frugtbombe, som har været lagret på nye franske egetræsfade. Vinen er produceret i begrænset mængde.

Det er en utrolig flot rødvin med dyb rubinrød farve, yderst delikat og let krydret duft af solbær, elegant og kompleks smag med polerede tanniner samt en lang og blød eftersmag.

Druerne til denne fantastiske vin; Touriga Nacional (40%), Touriga Franca (30%), Sousão (20%) og Tinta Roriz (10%), er høstet på samme tid. Dette kan kun gøres i helt særlige høstår, hvor druerne modnes ens. Det var muligt i 2015, hvor denne vin er fra.

De 4 druesorter (i alt 5 tons) til denne vin blev blandet umiddelbart efter høsten i gamle granitkar, kaldet lagares. Normalt presser man de enkelte druesorter for sig.

Drueklaserne til denne vin blev ikke afstilkede, hvilket giver vinen en helt unik smagsnuance. Den manglende afstilkning er ikke blevet benyttet i over hundrede år. Denne metode vil formentlig aldrig blive anvendt igen, da det er meget hårdt for fodtrampernes fødder og ben.

Vinen er på alle tænkelige måder værd at stifte bekendtskab med, så nu er tiden inde til at tage sig god tid til at nyde hver en dråbe af denne unikke vin, som har fået navnet RZ by Quinta de Ramozeiros. Vinen bør nydes i godt selskab og til god mad.

 

Intens og Kraftig Tør

Du finder vinen hos udvalgte

  • Meny
  • Spar

Detaljer

LandPortugal
VinhusQuinta de Ramozeiros
DistriktDouro
DrueTouriga Nacional, Touriga Franca, Sousão, Tinta Roriz
Alkoholprocent14,5
Serveringstemperatur16-20 °
DrikkemodenNu og 4 år frem
Vejl. udsalgspris249,95