Quinta de Ramozeiros

Den portugisiske vingård Quinta de Ramozeiros er med sine lækre vine, unikke beliggenhed og skønne atmosfære i en klasse helt for sig.

Vingården Quinta de Ramozeiros er et chamerende og forholdsvis lille familieforetagende.

2 generationer står for den daglige drift af vinproduktionen sammen med et antal medarbejdere. Familiens gæstfrihed gør, at stedet har en varme og en sjæl, som sjældent opleves.

De lokale mener, at ordet Ramozeiros er blevet en populær betegnelse for de tørre, gamle grene på vinstokkene, der skæres af. Derfor er det sådan en, der er vist på etiketterne.

Ingen ved hvor gammel denne vingård er, men der er en gammel sten-inskription på hovedbygningen, der daterer vingården tilbage til 1789.
Quinta de Ramozeiros er beliggende i Vacalar, Armamar på en smuk bakke blandt andre bakker og dale i Douro-regionen – ikke langt fra Dourofloden, som kan ses fra vingården.

Vingården råder over 18,8 hektar vinmarker med druer af meget høj kvalitet. De 15 hektar er ny-tilplantede vinmarker, mens de sidste 3,8 hektar er gamle traditionelle vinmarker.

Til de ny-tilplantede vinmarker har man udvalgt de fineste druesorter i Dourodalen og plantet rødvinsdruerne Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão og Sousão samt hvidvinsdruerne Gouveio, Cerceal, Malvasia Fina og Fernão.

På de gamle traditionelle vinmarker vokser der et bredt udvalg af over 50 år gamle druesorter, som giver Quinta de Ramozeiros vinene en ekstra dimension med deres fantastiske blanding af smag og aroma.

Quinta de Ramozeiros og deres engagerede, fokuserede og dygtige medarbejdere forstår at få det bedste ud af de vidunderlige naturlige forhold, jordbunden, det perfekte terroir, klimaet, solen og det store udvalg af druer.