Reh Kendermann

Reh Kendermann står for produktionen af vinØens alkoholfrie vine

Som kun 22-årig grundlagde Carl Reh i 1920 et handelsfirma for druer, most og vin i den lille kælder i barndomshjemmet ved Mosel.

I 1927 byggede Carl Reh sit første større vinlager med kontor og beboelse i Leiwen ved Mosel. Det var en høj-risiko-satsning, men hans sikre instinkter fik trods alt ret og det gik så godt for firmaet, at han de efterfølgende år inddragede yderligere vinlagre i naboområderne.

Carl Reh var lidt forud for sin tid, da han i 1936 var den første ved Mosel, der opbevarede sin vin i smagsneutrale glasfiberbeklædte tanke med en kapacitet på 400.000 liter – en lille revolution ved Mosel. Køb af yderligere kvalitetsområder ved Mosel fulgte. Carl Reh var på dette tidspunkt ikke kun en innovativ arbejdsgiver, men også en omsorgsfuld faderfigur, idet han i 1936 grundlagde en understøttelses-kasse for funktionærer.

I 1949 modtog Carl Reh statens ærespris for sine store bedrifter inden for vinindustrien – og det blev ikke den sidste anerkendelse for den visionære erhvervsdrivende. Det var også i 1949 at Carl Rehs søn, Günther, overtog 50% af firmaet.

I 1956 indviede Carl Reh Europas mest moderne vinkælder med fuldautomatisk tappelinie.

Carl Reh døde i 1962 – 64 år gammel. Hans søn Günther førte sammen med en erfaren ledelse firmaet videre.

I 1988 overtog 3. generation (Carl Rehs barnebarn) familieforetagendet.

Carl Reh blev i 1992 slået sammen med Kendermann og fik navnet Reh Kendermann. Nu var man klar til at indtage Europa.