Rutineret italiener med topmoderne produktion

Rocca er et af de store vinhuse i Italien. Rocca er førende på flere områder og har blandt andet teknisk udstyr og evner i virksomheden til at analysere i dybden, hvad den enkelte vin indeholder. Det gælder analyse af indhold af alt fra sukker til alkohol og, hvilke druer en vin er lavet på alene ud fra flaskens indhold.  Rocca-familien ejer flere vingårde, hvor den senest tilkomne er det anerkendte vineri Dezzani, som Rocca- Familien købte i 2009. I 1880 grundlagde Francesco Rocca firmaet Vinicola Rocca, og firmaet har lige siden været en del af vinindustrien i Italien. Selskabet, der stadig ejes af familien Rocca, hedder i dag Angelo Rocca & Figli. I begyndelsen handlede Rocca kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så man nu selv kunne producere vin. Ud over de to vinerier råder Rocca over et topmoderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardiet, hvorfra Rocca også distribuerer vinene. Byggeriet er noget af det mest prestigefyldte byggeri indenfor vinbranchen. Det er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.

Vinstokke og druer fra en af Roccas mange vinmarker. Puglia er et tørt og solrigt område i Italien, der gør det muligt at lade druerne hænge, til de er overmodne. Bønderne kalder det Appassimento.
Vinstokke og druer fra en af Roccas mange vinmarker. Puglia er et tørt og solrigt område i Italien, der gør det muligt at lade druerne hænge, til de er overmodne. Bønderne kalder det Appassimento.