Roccas styrmand er født ind i vinbranchen

Ud over at være medejer af Rocca hvad er så din primære funktion i forbindelse med vinproduktionen?

– Jeg er ikke direkte involveret i vinproduktionen, men jeg giver inputs hele tiden, sÃ¥ vi rammer den stil, som vores kunder de vil have, og som de enkelte markeder vil have. Jeg er dagligt i kontakt med kunderne. Det er jeg for eksempel ogsÃ¥, nÃ¥r vi laver skræddersyede produkter til enkelte kunder. Private label.

Hvordan endte du i vinindustrien i første omgang?

– Jeg er født over min gamle kælder midt i den lille by, Agrate Brianza, jeg kommer fra. Jeg har brugt hele min barndom pÃ¥ at løbe fra, hvor vinen bliver hældt pÃ¥ flaske og til laboratoriet. PÃ¥ den tur løb jeg ogsÃ¥ forbi vores egetræsfade. Ellers jeg hjalp jeg med at pakke biler eller smÃ¥ varevogne med vin. Jeg tror ikke, jeg kan lave andet end at producere og sælge vin.

Hvad er dit primære fokus lige nu?

– Lige nu arbejder jeg pÃ¥ et spændende projekt: En rødvin fra Puglia-regionen lavet med fem forskellige lokale druesorter. En ny blanding. Blød med diskrete tanniner. Rigtig god vin til prisen og sÃ¥ egner den sig ogsÃ¥ til at lagre.

Hvad er din vision med Rocca i fremtiden?

– Det er som producent at blive distribueret i hele verden gennem gode partnere med langtidsholdbare samarbejder.

Hvad er specielt ved klimaet og de områder i Italien, som Rocca dyrker druer i?

– Meget varme dagtemperaturer og kontrasten med de køligere nætter.

Hvad er karakteristisk for Roccas vine?

– Det er deres gode balance.

Hvad er din personlige favoritdrue?

– Negroamaro?

Hvilken type vin er hovedfokus for Rocca i de kommende år?

– Rødvin. Simple, moderne vine med gammel tradition i sit indre.

 

Læs mere om Matteo Roccas vine i artiklen om vinproducenten, Rocca.Â