Roccas styrmand er født ind i vinbranchen

Ud over at være medejer af Rocca hvad er så din primære funktion i forbindelse med vinproduktionen?

– Jeg er ikke direkte involveret i vinproduktionen, men jeg giver inputs hele tiden, så vi rammer den stil, som vores kunder de vil have, og som de enkelte markeder vil have. Jeg er dagligt i kontakt med kunderne. Det er jeg for eksempel også, når vi laver skræddersyede produkter til enkelte kunder. Private label.

Hvordan endte du i vinindustrien i første omgang?

– Jeg er født over min gamle kælder midt i den lille by, Agrate Brianza, jeg kommer fra. Jeg har brugt hele min barndom på at løbe fra, hvor vinen bliver hældt på flaske og til laboratoriet. På den tur løb jeg også forbi vores egetræsfade. Ellers jeg hjalp jeg med at pakke biler eller små varevogne med vin. Jeg tror ikke, jeg kan lave andet end at producere og sælge vin.

Hvad er dit primære fokus lige nu?

– Lige nu arbejder jeg på et spændende projekt: En rødvin fra Puglia-regionen lavet med fem forskellige lokale druesorter. En ny blanding. Blød med diskrete tanniner. Rigtig god vin til prisen og så egner den sig også til at lagre.

Hvad er din vision med Rocca i fremtiden?

– Det er som producent at blive distribueret i hele verden gennem gode partnere med langtidsholdbare samarbejder.

Hvad er specielt ved klimaet og de områder i Italien, som Rocca dyrker druer i?

– Meget varme dagtemperaturer og kontrasten med de køligere nætter.

Hvad er karakteristisk for Roccas vine?

– Det er deres gode balance.

Hvad er din personlige favoritdrue?

– Negroamaro?

Hvilken type vin er hovedfokus for Rocca i de kommende år?

– Rødvin. Simple, moderne vine med gammel tradition i sit indre.

 

Læs mere om Matteo Roccas vine i artiklen om vinproducenten, Rocca.