Druedysten med Christian Neve

Vinøen.dk blindsmager og bedømmer i samarbejde med tjener og restauratør Christian Neve to rødvine fra to forskellige huse i to sydeuropæiske lande, som alle er i en god prisklasse i supermarkedet. Vinene ligger fra 59 til 79 kroner i vejledende udsalgspris. Gode vine til hverdag og fest. Vinene er fra Portugal og Frankrig.

En rutineret herre fra restaurationsbranchen giver her hans ord og bedømmelse med på vejen. Det drejer sig om henholdsvis portugisiske Cerro do Santo 2015 fra Quinta do Pégo og Cabernet Sauvignon Paul Mas 2020 fra Les Domaines Paul Mas. Christian Neve ved kun, det drejer sig om rødvine på forhånd. Foruden Christian Neve, der er restauratør hos Restaurant Fru Larsen, skal også tjener og sommelier Emma Hjorth fra Dragsholm Slot og sommelier Jenschristian Christensen ligeledes fra Dragsholm Slot forsøge at gætte, hvilke lande vinene kommer fra, og hvilke druer der er tale om. Blindsmagninger med de øvrige deltagere kan også læses på vinøen.dk.

Deltagerne i blindsmagning og i “druedysten” er:

Christian Neve, Emma Hjorth og Jenschristian Christensen.

 

Christian Neve

Christian Neve har mange års erfaring i restaurationsbranchen, hvor han blandt andet har været tjener hos Nordisk Spisehus i Aarhus og restauratør og medstifter af den aarhusianske michelinrestaurant Restaurant Domestic. Christian er også en erfaren konkurrencetjener og har tidligere vundet Årets Tjener i Danmark i 2017 og Årets Tjener i Norden 2018. Senest er Christian gået ind i forpagtningen af den kendte og hæderkronede restaurant Fru Larsen i Laurbjerg og er nu igen herre i egen restaurant.

Christian Neve bag disken i baren hos Restaurant Fru Larsen. Foto: Mickey Kruse

Christian Neves bedømmelser

Vejledende udsalgspris: 79,-

Kan købes hos: REMA 1000

 

Vejledende udsalgspris: 59,-

Kan købes hos: REMA 1000, shop.rema1000.dk

 

Du kan se resultatet af Druedysten i artiklen med tjener og sommelier Jenschristian Christensen.