En fortælling om familie, traditioner og drømme

I hjertet af Salento i den sydøstlige del af Apulien-regionen finder man familien Roccas vinproduktion. En slægt af visionære der går fem generationer tilbage.

Et fundament formes

Vi skal tilbage til 1880, hvor Francesco Rocca begyndte at handle med bulk-vin på druer, han havde købt i store partier. Ved at håndtere og producere vinene på ordre fra andre producenter (nutidens ”private label”- metode), fik Francesco en indgangsvinkel til vinens verden, forretningsforståelse og med succesen blod på tanden. Kort fortalt blev det til en forretning, der lagde grundstenen for de næste generationer. Årene gik og i 1936 valgte sønnen Angelo Rocca at opbygge et vinlager i regionen Nardò i den syditalienske region Apulien. Det sikrede familien endnu et skub på vejen i den rigtige retning og hjalp desuden med at udbrede deres gode ry.

Nye tider

I 1960’erne næsten et kvart århundrede efter stiftelsen valgte Ernesto Rocca søn af Angelo at begynde produktionen af familiens egne vine. Han fik derfor etableret et endnu mere komplet distributionsnetværk med udgangspunkt i vineriet. Her sikrede et velfungerende aftapningsbånd og familiens indgående kendskab til håndtering af vin at frøene til et snart hurtigtvoksende imperium blev sået.

Gode traditioner stopper aldrig

Siden begyndelsen har fascinationen for træfade været centrum for formidlingen af Rocca-familiens udtryk i vinene. Hele filosofien bag lagringen på fadende fra start til slut har indvirkning på slutproduktet. Fra påfyldningen på fade til den nøje iagttagelse af hvordan vinens karakter ændrer sig. Det er hele magien i at ramme det præcise tidspunkt hvor stjernerne står på lige linje for så at fylde et supertilfredsstillende produkt på flaske. Ja man kan næsten forestille sig Luca og Matteo (Ernestos sønner),stå sammen med winemakeren og råbe ”OrA è lì!” italiensk for ”NU er den der!”.  Processen omkring produktionen er om noget hvis ikke hele drivkraften bag Roccas livsværk.

Vokseværk

I 2009 købte familien sig ind i det historiske vineri ”Dezzani”. De fik derfor aktiemajoriteten i firmaet samtidig med at dørene åbnede sig for at udvide familiens portfolio i Piemonte. Så, hvad fremtiden byder på for familien, er det på sin vis kun dem selv, der ved, men én ting er sikker, de har vokseværk.