Frosé

OPSKRIFT PÅ FROSÉ (frossen rosé)
– perfekt til en skøn solskinsdag, som aperitif eller…

Ingredienser (4-6 glas):

1 flaske Cellar Road Rosé
½ kop sukker
225 g jordbær (uden stilk), skyllede og skåret i kvarte
75 ml frisk citronsaft
½ kop vand
1 kop knust is

Fremgangsmåde
Rosévinen hældes i en bradepande/et fad (ca. 33 x 23 cm) og fryses mindst 6 timer – indtil det har en næsten fast konsistens (det fryser ikke helt pga. alkoholen).

I mellemtiden bringes sukker og vand i kog i en mellemstor kasserolle; koges under konstant omrøring indtil sukkeret er opløst – ca. 3 min.

Jordbær tilsættes, og kasserollen fjernes fra varmen, hvorefter det trækker ca. 30 min. og bliver til jordbærsirup, der sies gennem en finmasket si i en lille skål (pres ikke på de faste stykker).

Skålen med jordbærsirup tildækkes og afkøles til den er kold – ca. 30 min.

Den frosne rosé skrabes ned i en blender, citronsaften tilsættes sammen med jordbærsirup (ca. 100 ml) og knust is, hvorefter massen blendes, indtil den er jævn.

Blenderskålen sættes i fryseren indtil froséen når “milkshake konsistens” – ca. 25-30 min.

Derefter blendes froséen igen, indtil den bliver sjappet (“slush ice konsistens”) og froséen fordeles i glassene.

Tip: Roséen kan fryses en uge i forvejen.

I stedet for Cellar Road Rosé , kan du alternativt bruge Santa Rita Rosé Cabernet Sauvignon eller Rocca Zinfandel Blush.