Jesper Schilthauer fra vinØens forbrugerpanel anmelder Tabiso Rosé

Bedømmelse

Beskrivelse/førstehåndsindtryk: Tabiso-rosévin minder umiddelbart ikke om andre rosévine, jeg har smagt. Den har en utrolig lys farve nærmest som en hvidvin. Den “surhed”, som kendetegner mange af de billigere franske rosévine, jeg ellers har stiftet bekendtskab med, er helt væk her. Hvis jeg havde smagt den med bind for øjnene, ville jeg have skudt den til at være en hvidvin.  

Smagsnoter: Den har en dejlig frugtagtig aroma og en lidt sød smag af jordbær og hindbær. Smagen er frisk og syrlig med en let sødme.  

Kan drikkes til: Jeg serverede den til en gang pasta salsiccia. Det klarede den fint. Jeg ville nyde at drikke denne vin på en varm dag på altanen, da den er meget læskende og let i kroppen. Det er en perfekt vin til til et glas i solen eller et glas før maden. Til sommerens studenter- og konfirmationsfester vil vinen også være et hit. Som nævnt går den også fint til en middag, da de ikke er for tung og overvældende.

Helhedsindtryk: Alt i alt vil jeg anbefale Tabiso-rosévin til alle, der leder efter en velsmagende og forfriskende vin, der er anderledes end de typiske rosévine far Frankrig. Den er virkelig en fornøjelse at drikke, og jeg vil helt sikkert købe den igen. som med den hvide Tabiso er jeg overrakset over, at den kommer fra Sydafrika, da jeg forbinder vinene derfra med langt kraftigere vine. 

Karakter: 4 drueklaser (ud af seks mulige)  

Vejledende udsalgspris: 159,95

Kan købes hos: nemlig.com, REMA 1000, shop.rema.1000.dk, SPAR, Løvbjerg.