Forbrugerpanelet: Tidligere vinsælger hos COOP anmelder Conte Parelli

Marius Kristensen er pensioneret, tidligere vinsælger hos COOP, så Conte Parelli er her kommet i vinkyndige hænder for at blive vurderet. Marius Kristensen bor i Københavnsområdet og havde inviteret sin søn, svigersøn og nære ven af familien med til vinsmagning, som det ses på billedet øverst, da vinØens vine skulle anmeldes. Det er Marius til højre. Marius var en af de to første, der blev en del af forbrugersmagepanelet.

Her kommer Marius’ anmeldelse af Conte Parelli, der er produceret af det store, italienske vinhus ROCCA af druer, som er dyrket i den syditalienske region Puglia helt nede i det sydøstligste hjørne af det italienske fastland.            

Smagsnoter: Dejlig frisk og fyldig smag af frugt og røde bær.  

Beskrivelse/førstehåndsindtryk: I glasset ligner det en mørk, rød, kraftig vin med sødme og en lang eftersmag. Vinen viser sig at være kraftig men med lidt sødme. Lidt ripasso-agtig.  

Hvilken drue/druer minder vinen mig om: Nergoamaro og Primitivo. 

Kan drikkes til: Julemiddagen og andre kraftige stegeretter af okse eller gris. 

Helhedsindtryk: En fantastisk vin med god sag og fylde. En vin næsten alle almindelige mennesker kan lide. En vinsmag som er oppe i tiden. Den er nok ikke kompleks nok for vinnørder.  

Jeg vil sammenligne vinen med vin fra (land/lande): Zinfandel fra Californien (USA red.). 

Samlet bedømmelse i antal drueklaser – fra et til seks: 6 med pil op.

Giv kort bedømmelse for karakteren: En fantastisk vin med dejlige smagsnuancer, som ikke er for tør. Smages længe. Det er nok heller ikke den billigste vin af de smagte, men den er pengene værd, når vi holder os under 100 kroner.

Vejledende udsalgspris: 81,-  

Kan købes hos: AMKA henviser til nærmeste forhandler på: 8641 9600