Valg af vin til ostebordet

Oste- og pølseborde er populære. Mange forbinder anretningen med et glas rødvin, men rent faktisk er hvidvin ofte et bedre valg.

Oste og (røgede) pølser er salte og kræver derfor lidt sødme og fylde fra vinen. Fedtindholdet i ostene og pølserne er også en udfordring.

Et forfriskende modspil hertil kan være en frugtig vin med en vis friskhed.

Gode bud på valg af vine til de fede og salte oste samt de ofte røgede pølser er følgende fyldige og solmodne hvidvine med en smule frugtsødme.

Hvis du derimod foretrækker rødvin, så kræver det en frugtig vin med moderat garvesyre, for at det hele kan gå op i en højere enhed.

vinØen anbefaler blandt andre Rocca Grande Passolo, Rosso Salento, RealZin Zinfandel, Sartori Ripasso, Sartori Amarone, Tabiso Shiraz, Santa Rita Medalla Real Cabernetet Sauvignon og Paul Mas Syrah.

Portvin er også en oplagt ledsager til osten, her er hele vinØens portvinssortiment en mulighed.