Santa Rita

Chilenske Santa Rita er mest kendt for at producere ekstraordinære hverdagsvine. Santa Rita har opnået mange anerkendelser for år efter år at producere vine af rigtig god kvalitet for pengene.

Viña Santa Rita blev grundlagt i 1880. Chile har en gammel tradition inden for vinproduktion, hvori Santa Rita har spillet en afgørende og fremstående rolle i opstarten midt i det 19. århundrede. Santa Ritas vinkældre er de ældste i Chile, da de stammer tilbage til 1770.

Viña Santa Rita er beliggende i Maipo dalen, der ligger mellem 32. og 33. breddegrad, hvilket er anset som værende blandt de bedste vinområder i verden. Solen, jordbunden og de store temperaturforskelle mellem dag og nat (200) er nogle af hemmelighederne for Maipo dalen. Dette, i forening med den nyeste teknologi inden for vinproduktion, gør Santa Rita til en af de bedste vinproducenter i Sydamerika.

Der blev i 1993 indkøbt yderligere 900 hektar, som blev tilplantet med nye vinstokke – hovedsageligt Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay.

Dermed råder Viña Santa Rita i dag over vinmarker i både Maipo dalen, Casablanca dalen, Maule dalen og Rapel dalen.

Viña Santa Rita har igennem hele dens historie vundet adskillige præmier og priser ved forskellige udstillinger og konkurrencer i hele verden.

I dag fremstår Santa Rita som den største eksportør af fornemme chilenske vine til Europa og Amerika. Dette giver Santa Rita en anerkendelse, som absolut overgår nogle af de bedste vine fra Frankrig, Tyskland, Italien, USA og Australien. Santa Ritas winemaker siden 1980 Cecilia Torres har modtaget mange medaljer og hæder for sit arbejde med vinene.

Santa Rita er flere gange blevet udnævnt til “Value Brand of the Year” i Wine & Spirits Magazine – senest i 2010. Denne anerkendelse gives til vinfirmaer hvis produkter giver rigtig god kvalitet for pengene!

Santa Rita er hele 10 gange blevet udnævnt til ”Winery of the Year” i det prestigefulde Wine & Spirits Magazine – senest i 2010. Takket være de gentagne høje scorer for kvalitet og fremtoning bliver Santa Rita ved med at imponere i det prestigefulde Wine & Spirits Magazines ”Hall of Fame”. Denne udnævnelse er en stor ære og anerkendelse af det daglige arbejde, der afspejler et stort engagement for forbrugerne og den høje kvalitet, der er at finde i hver eneste flaske Santa Rita.

Santa Rita var desuden med på listen over ”Top 6 Chilean value brands” i Wine & Spirits, juni 2010.

Derudover blev Santa Rita i 2016 kåret til ”Winery of the Year” af Wines of Chile (Chiles vinindustris officielle brancheforening med over 90 tilknyttede vingårde).

Historien bag 120-serien
I 1814 søgte nationalhelte som General Bernardo O’Higgins, et af vort lands forfædre, tilflugt på Santa Rita gården sammen med 120 patrioter, som sloges for Chiles uafhængighed efter at have kæmpet mod spanske soldater i byen Rancagua. Historien fortæller, at den fremtrædende dame forsvarede de 120 patrioter med stort mod ved at gemme dem i kælderen i sit hus og konfrontere de såkaldte talaberas i sin forgang. Hun kastede et varmebækken efter dem, så de ikke kunne komme ind i huser. Derved kunne de 120 komme til kræfter igen og fortsætte deres intensive jagt på uafhængihed. Disse historiske fakta står trykt på etiketten til den mest traditionelle vin fra vor vingård, nemlig 120-serien fra Santa Rita, en hyldest til de 120 modige soldater.