Quinta do Pégo Port LBV 2017 Unfiltered

Quinta do Pégo er en danskejet, portugisisk vingård og vinproducent, der ligger cirka 3 km fra Pinhão i Douro-dalen. Quinta do Pégo ligger 138 meter over havets overflade, og vinmarkerne ligger omkring 350 meter over Douro-flodens overflade. Quinta do Pégo ejer cirka cirka 33 hektar vinmarker. Al jorden er er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste klasse. Vingården ligger på en af de smukkeste placeringer i Douro-dalen. 

Alle druer, der er dyrket hos Quinta do Pégo, er certificeret bæredygtig efter officielle Prodi-krav. Det gør Quinta do Pégo blandt andet for  at bevare en sund jord, rent grundvand og for at dyrelivet kan have det godt, og for at naturen helt generelt kan have det godt. 

Siden januar 2000 har Quinta do Pégo været 50 procent ejet af det danske firma AMKA og siden 2003 har vingården været ejet. Forduden at producere nogle af de bedste portvine og rødvine, så byder Quinta do Pégo også på et hotel nemlig Hotel Rural Quinta do Pégo. 

Late Bottled Vintage er tænkt som et kompromis mellem vintage port og barrel aged port. Late bottled vintage er portvin fra et godt år, som er lagret i tønder. I stedet for at flaske vinen efter to år flaskes vinen først efter mellem fire og seks år. 

Quinta do Pégo har LBV 2017 er lagret fire år før flaskning. Druerne er primært Touriga Nacional, Touriga Franca, , Tinta Roriz, Tinto Cão og Sousão. Det er en elegant portvin, der har en kraftig, dybrød farve med en delikat og aromatisk duft med mørk frugt, rosiner, blomstrede noter og en snert af balsamico. Smagen er frisk med en god struktur. God friskhed i smagen med fine, bløde tanniner og god syre, der bringer perfekt balance og harmoni. Smagen er fuldt ud lige så god som mange vintage ports.  

Hvis du kan lide din portvin ung og frisk med masser af koncentration og frugtnoter, så skal du drikke den nu. Ønsker du til gengæld en mere moden vin med bløde tanniner, så skal du til gengæld vente tre-fire år for at få den fulde oplevelse. Venter du anbefales det at dekantere vinen, da man ellers kan forvente lidt bundfald, fordi vinen er ufiltreret.

Portvinen er perfekt som en drik efter maden, men du kan også nyde den med næsten alle slags ost, chokolade og til desserter i al almindelighed.       

 

Intens og Kraftig Halvtør

Kan købes hos

Passer til

Detaljer

LandPortugal
VinhusQuinta do Pégo
DistriktDouro
DrueTouriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cao, Sousão, Touriga Nacional
Alkoholprocent20
Serveringstemperatur16-18 grader
DrikkemodenVinen er drikkeklar nu. Kan sagtens gemmes i en håndfuld år.