Cerro do Santo

Quinta do Pégo’s 2. vin har i årgang 2013 fået følgende awards

·         16,5 point i Oldenburgs Vinguide, februar 2019

·         Bronze ved Decanter World Wine Awards 2018

·         Bronze ved International Wine Challenge 2018

·         Guld ved Mundus Vini 2018

·         Sølv ved International Wine & Spirit Competition 2017

·         Bronze ved International Wine Challenge 2017

·         Sølv ved Decanter World Wine Awards 2017

·         Guld ved Berliner Wein Trophy 2017

 

Cerro do Santo er resultatet af en omhyggelig udvælgelse af druer, der er produceret på den danskejede vingård, Quinta do Pégo, som er beliggende på venstre side af Dourofloden i Dourodalen i Portugal. Quinta do Pégos jord er klassificeret i gruppe A. Quinta do Pégo er ejet af AMKA og efter en total renovering åbnede vingården Quinta do Pégo i foråret 2009 i en helt ny form med hotel. Quinta do Pégo er uden tvivl en af de flotteste quintaer i Dourodalen – og Hotel Rural Quinta do Pégo er bestemt et besøg værd.

Quinta do Pégos historie kan dokumenteres tilbage til 1548, men da gården ligger i hjertet af Douro, er der helt sikkert produceret vin før Kristi fødsel. Quinta do Pégo består i dag af tre vingårde: Quinta do Pégo, Fonde de Vespa og Cerro do Santo. De to sidstnævnte navne har ikke været brugt/kendt de sidste flere hundrede år. Ruinen Cerro do Santo, som er vist på etiketten, er gengivet, som den ser ud i dag. Her eksisterer stadig lagares, lagerrum og beboelse, som har været stor i datidens forhold. Alt er bygget i skiffer og granit ca. 300 meter over Douroflodens vandoverflade.

Vinen er produceret af druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Roriz og Sousão.

Denne elegante vin har været lagret ca. 10 måneder på 2 år gamle franske egetræsfade. Derefter har vinen været lagret på flasken inden frigivelsen.

Det er en flot vin med attraktiv rubinrød farve, frisk og intens duft af frugt og bær, fyldig smag med velintegrerede noter af egetræ, koncentrerede tanniner, godt syreindhold samt en lang og behagelig eftersmag.

Intens og Kraftig Tør

Du finder vinen hos udvalgte

  • Meny
  • Spar
  • Kvickly
  • SuperBrugsen

Passer til

Detaljer

LandPortugal
VinhusQuinta do Pégo
DistriktDouro
DrueTouriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, Sousão, Tinta Roriz
Alkoholprocent13,5
Serveringstemperatur16-20°
DrikkemodenNu og 3 år frem
Vejl. udsalgspris89,95