Vildtgryde med bagt kartoffelmos med hasselnødder

Antal personer: 6

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: 2,5 timer

Steg bacon pÃ¥ en pande til det er sprødt og fedtet er smeltet. Hæld den stegte bacon over i en stor tykbundet gryde. Brun vildtkødet pÃ¥ alle sider i baconfedtet, lidt af gangen sÃ¥ pandens temperatur ikke falder for meget. Læg vildtkødet i gryden efterhÃ¥nden som det er brunet. Svits champignonerne og læg i gryden til kødet. Svits løget pÃ¥ panden indtil det er glasagtigt, ikke brunet, og hæld i gryden. Svits gulerødder, bladselleri kort pÃ¥ panden og kog den af med vinen i et par minutter. Hæld blandingen over kødet, tilsæt bouillon, fløde og vand nok til at dække kødet med et par cm. Tilsæt laurbærblade, timian og enebær. Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé for at justere sødmen – og lad gryden simre meget stille i 2 timer. Tjek om kødet er mørt.

Tænd ovnen på 200 grader.

Kartoflerne vaskes og sættes i et ovnfast fad. De drysses med groft salt og bages i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter.
Når kartoflerne er bagt skæres de igennem, og kødet tages forsigtigt ud. Gem kartoffelskallerne. Kartoffelkødet piskes med æg, salt og peber. Smøres smeltes og piskes i. Persille og nødder tilsættes og mosen kommes i kartoffelskallerne og sættes tilbage i fadet, som stilles i den forvarmede ovn i 15 minutter.

Servér vildtgryden med de bagte kartofler.