Vildtgryde med bagt kartoffelmos med hasselnødder

Antal personer: 6

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: 2,5 timer

Steg bacon på en pande til det er sprødt og fedtet er smeltet. Hæld den stegte bacon over i en stor tykbundet gryde. Brun vildtkødet på alle sider i baconfedtet, lidt af gangen så pandens temperatur ikke falder for meget. Læg vildtkødet i gryden efterhånden som det er brunet. Svits champignonerne og læg i gryden til kødet. Svits løget på panden indtil det er glasagtigt, ikke brunet, og hæld i gryden. Svits gulerødder, bladselleri kort på panden og kog den af med vinen i et par minutter. Hæld blandingen over kødet, tilsæt bouillon, fløde og vand nok til at dække kødet med et par cm. Tilsæt laurbærblade, timian og enebær. Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé for at justere sødmen – og lad gryden simre meget stille i 2 timer. Tjek om kødet er mørt.

Tænd ovnen på 200 grader.

Kartoflerne vaskes og sættes i et ovnfast fad. De drysses med groft salt og bages i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter.
Når kartoflerne er bagt skæres de igennem, og kødet tages forsigtigt ud. Gem kartoffelskallerne. Kartoffelkødet piskes med æg, salt og peber. Smøres smeltes og piskes i. Persille og nødder tilsættes og mosen kommes i kartoffelskallerne og sættes tilbage i fadet, som stilles i den forvarmede ovn i 15 minutter.

Servér vildtgryden med de bagte kartofler.