Frikadellepandekage med ovnbagte kartofler og marinerede grøntsager

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: Ca. 50 min. (incl. 40 min. stegetid i ovn for kartofler)

Tænd ovnen på 190 grader.

Skræl kartoflerne og halver dem på langs. Dup dem tørre og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med olie og drys med groft salt og eventuelt sesamfrø. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 40 min.

Hak løget og porren fint. Bland alle ingredienserne til frikadellepandekagen i en skål. Opvarm olien på panden og fordel farsen herpå til én stor flad frikadelle.

Steg den ved god varme i 5 min og steg videre ved svag varme i 5 min. Brug pandens låg til at vende frikadellen og steg den færdig ved middelvarme i ca. 10 min.

Skræl gulerødderne og kasser skrællerne. Fortsæt med at skrælle og gem skrællerne i en skål. vend de kogte bønner i og tilsæt resten af ingredienserne

Drys eventuelt med hakket persille.

Servér frikadellepandekagen med de ovnbagte kartofler og de marinerede grøntsager