Helstegt oksemørbrad med sennepsbagte persillerødder, ristede aspargeskartofler, perleløg, baconsvøbte bønner og madagascarpebersauce

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: Ca. 1 1/4 time

Befri oksemørbraden for sener. Krydr den godt med salt og peber (gerne havsalt og en peberblanding). Brun den grundigt på en pande. Læg den i et ildfast fad og steg den i ovnen ved 175 grader i 2×15 min. med 15 min. hvile imellem og 15 min. hviletid efter sidste tur i ovnen. (Skal hvile dækket med stanniol og et viskestykke.)

Skræl persillerødderne og skær dem på langs i stænger på 5 cm. Vend dem med olie, sennep, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 175 grader i 45 min.

Hak skalotteløget fint, kom det på panden, hvor oksemørbraden er brunet af, og svits det med madagaskarpeberkornene (gem evt. 1 tsk. af peberkornene til pynt). Tilsæt cognacen og reducer den lidt. Hæld blandingen i en gryde og tilsæt fløden og oksefonden. Lad det hele koge godt sammen i 10 min. og tilsæt evt. lidt kulør, så den ønskede farve opnås.

Hæld olie på en pande og sautér perleløgene let i 3 min.

Vask aspargeskartoflerne godt og kog dem let i en gryde. De må ikke få for meget. Hæld vandet fra og krydr kartoflerne med salt og peber. Smelt smørret på en varm pande, tilsæt kartoflerne og steg dem godt gyldne. Hak evt. de 2 kviste persille og drys det på kartoflerne ved servering.

Kom baconen på en bradepande og sæt den i ovnen ved 175 grader i 7 min. Blanchér bønnerne i varmt vand i 3 min. Tag dem af varmen og køl dem af. Læg baconen ud på et skærebræt. Læg 5-8 bønner på hvert stykke bacon og rul det omkring bønnerne. Varm de baconsvøbte bønner godt op i ovnen inden servering (5-8 min. ved 175 grader).

Servér oksemørbraden med persillerødderne, aspargeskartoflerne, perleløgene, de baconsvøbte bønner og madagascarpebersaucen.