Santa Rita 120 Reserva Especial Merlot 2020

Chile er et land, der har alt, hvad der skal til, for at kunne dyrke vin af høj kvalitet. Perfekt klima, jordbundsforholdende er ideelle, og så er der nogle gode vinmagere, og alle de parametre er da også i spil, når det gælder vinene hos Santa Rita.
120-serien er Santa Ritas mest kendte serie og navngivet for at mindes en historisk begivenhed, der fandt sted i 1814, hvor 120 soldater ledet af general Bernardo O’Higgens søgte tilflugt i Santa Ritas kældre i kampen for Chiles uafhængighed. Begivenheden blev senere udslagsgivende for den endelige sejr.

Santa Rita 120 er skabt til at være den ekstraordinære hverdagsvin. Druerne er håndplukkede, og vinen er lagret, delvist i temperaturstyrede gæringstanke af rustfri stål, delvist på egetræsfade, og tappet på flaske tidligt. Alt dette er med til at bevare de naturlige aromaer og skabe den saftige frugtsmag, der er denne vins særlige kendetegn.

 

Det er en frisk og velafbalanceret vin opnået ved at skabe en god balance mellem frugtsyre og garvesyre. Frugtsyren stammer fra druemosten og giver vinen friskhed og frugtsmag og en raffineret balance mellem surt og sødt, som kendes fra danske bær som for eksempel hindbær, solbær og brombær. Vinen er produceret af druerne Merlot, der står for cirka 85 procent af vinen, og Syrah-druen, som står for de resterende 15 procent. Druerne er dyrket i Central Valley i Chile.

• Santa Rita er certificeret ”Sustainable Wine of Chile” under ”Wines of Chile Sustainability Code”
• Santa Ritas bæredygtighedspolitik er en sammensmeltning af miljøvenlighed, social retfærdighed og økonomisk levedygtighed
• Santa Rita er 11 år i træk kåret til “The World’s most admired wine brands” af Drinks International
• Santa Rita er 10 gange kåret til “Winery of the year” af Wine & Spirits Magazine

Frisk & Frugtig

Kan købes hos

  • Løvbjerg

Detaljer

LandChile
DrueMerlot
Alkoholprocent13
Serveringstemperatur16-18 grader
Vejl. udsalgspris54,95,-