Ossobuco med rodfrugter, gremolata og kartoffelmos

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: Ca. 3 timer (incl. 2 timer i ovn)

Tænd ovnen på 180 grader.

Rengør ossobuco-skiverne med et fugtigt stykke køkkenrulle og rids et par steder i kanten med en kniv, så de ikke krymper, når de brunes. Pil løgene, skær dem over og brun dem på en tør pande, til de er gyldne. Kom dem herefter i en bradepande. Brun ossobuco-skiverne i olien på en pande, til de er gyldne, drys med melet og vend dem et par gange. Skær 3 tomater i tern. Tilsæt tomatternene og tomatpuréen. Kog igennem og kom blandingen i bradepanden til løgene.

Pluk timiankvistene. Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Hæld dem i bradepanden sammen med laurbærbladene, de 4 fed hvidløg, timiankvistene og peber-kornene. Tag halvdelen af rodfrugterne op, når de er vendt i blandingen, kom denne halvdel af rodfrugterne i et ildfast fad og sæt det i ovnen i 45 min. ved 180 grader.

Kog vand og hæld det herefter i bradepanden, så det dækker. Sæt bradepanden i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer. Tag kødet op og passér sovsen igennem en sigte. Mos den sidste halvdel af rodfrugterne igennem sigten. De danner grundlag for en sød, velsmagende sovs. Kog sovsen igennem i en gryde, til den når en passende konsistens. Skær de sidste 3 tomater i tern og put dem i sovsen. Smag til med salt og peber. Læg ossobucoen tilbage i gryden og kog det hele igennem.

Hak den bredbladede persille groft. Skær citronskallen meget fint og hak hvidløget. Bland de 3 ingredienser til en gremolata.