Pizza med serranoskinke og kartofler

Pizza med serranoskinke og kartofler

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: ca. 2 timer - heraf 1 time til hævning af dej

Rør gær og salt ud i vand i en skål. Tilsæt herefter mel og olivenolie.

Ælt dejen sammen i hånden eller på en røremaskine, indtil dejen er fast og har en ensartet konsistens.

 

Drys lidt durummel ud på bordet, placér dejen ovenpå. Dæk dejen til med et viskestykke eller film, og lad dejen hvile 1 time.

 

Skær kartoflerne i tynde  skiver og læg dem i vand.

 

Forvarm evt. ovnen til 250 grader, hvis du ikke vil bage pizzaerne på grillen.

 

Pizzasauce (den hurtige)

1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g)

Bland det med 1 tsk. tørret oregano + 1 tsk. tørret basilikum + lidt peber (ingen salt)

 

Pizzasauce (helt fra bunden – kan laves dagen før)

1 løg

3 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

1 kvist timian

2 tsk. tørret oregano

2 dåser flåede tomater

Salt og peber

 

Hak løg og hvidløg fint. Svits det i olivenolien i en lille gryde. Hak timian og kom det i gryden.
Drys tørret oregano i og lad det simre et par minutter.

Kom de flåede tomater i og lad det simre i 20 min uden låg. Smag til med salt og peber.

 

Rul pizzadejen ud på bordet. Kom pizzasauce på bunden, derefter revet ost. Kom de  tynde skiver kartoffel på. Her kan også bruges søde kartofler uden skræl. Læg til sidst serranoskinken på. Bag evt. hver pizza 8-10 min ved høj varme (ca. 225 grader), hvis du ikke vil bage pizzaerne på grillen.

 

Tænd grillen. NÃ¥r dine kul er varme, lægges der en bagesten ovenpÃ¥ risten. Placér bagestenen i midten af grillen. NÃ¥r du griller pizza, skal det være under lÃ¥g, og du skal være sikker pÃ¥, at temperaturen er høj – sÃ¥ opnÃ¥s den bedste bund.

 

Servér pizzaerne løbende som de bliver taget af grillen.