Soya- og chilimarinerede kyllingespyd med bulgursalat og tomat/mozzarella toast

Soya- og chilimarinerede kyllingespyd med bulgursalat og tomat/mozzarella toast

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: ca. 1 ½ time

Marineret kylling

Snit chilipeberen fint og kom den i en skål. Tilsæt dijonsennep, honning og brun farin. Mos det hele godt sammen. Hæld soyasaucen og olien ned i blandingen og rør godt rundt. Smag til med ca. 1 spsk. barbecuekrydderi. Skær kyllingen i tern på 1×1 cm og vend dem ned i marinaden.
Lad dem marinere i mindst 1 time – gerne længere.

Lav nu bulgursalat og tomat/mozzarella toast.

 

Bulgursalat

Kog bulguren og køl den ned. Kom bulguren i en skål og vend herefter fintsnittet rødløg og finthakket peberfrugt i. Skær de 3 tomater i tern, hak persillen fint og bland begge dele sammen med bulgur, rødløg og peberfrugt.
Smag til med salt og peber.

 

Tomat/mozzarella toast

Udstik toastbrødet med et glas, her skal du undgå at få skorpen med. Skiverne/cirklerne skal ikke være større end tomatskiverne. Rist de udstansede brødskiver på grillen til de er crispy.
Læg halvdelen af brødskiverne frem. Læg herefter en skive mozzarella, en skive tomat og friske basilikumblade på og krydr med salt og peber. Læg et “brød-låg” på og spred lidt balsamicosirup over.

Læg bambusspyddene i vand 5 min før du kommer kyllingen på. (Grunden er, at de så ikke brænder, når de skal på grillen). Grill kyllingespyddene i 3 min på hver side. Læg evt. noget stanniol på grillen der, hvor bambusspyddene er uden kylling.

Servér de marinerede kyllingespyd med bulgursalat og toast.