Fyldt kalkunbryst med flødekartofler

Antal personer: 4-6

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: Ca. 90 min.

Retten skal tilberedes i en stegeso.

Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

Hak løget fint og skær champignon i små tern. Varm olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde og blanke. Tilsæt champignon og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det stege til væden fra svampene er kogt helt væk. Tag af panden, kom hvidløgsflødeost ved og bland det hele godt sammen. Lad det køle lidt af.

Skær kartoflerne i tynde skiver (3-4 mm). Rens porrerne og skær dem i tynde ringe. Kom kartofler og porrer i stegesoen og krydr godt med salt og peber, vend det sammen. Hæld fløde ved.

Dup kalkunkødet tørt og skær en dyb lomme i kødet. Kom fyldet fra panden i og krydr ydersiden af kalkunkødet med salt, peber og græsk krydderi. Vikl baconskiverne om kalkunen og læg den ovenpå kartofler og porrer.

Læg låg på og sæt i den forvarmede ovn i 1,5 time. Tag stegesoen ud, tag kødet op og lad det stå i10 minutter. Skær kødet i skiver og server med grøntsager eller salat efter eget valg.