Stegt torsk, blomkål, brunet smør, kapers, hasselnødder, kartoffelkompot

Antal personer: 2

Fremgangsmåde

Stegt torsk

Klargør torsken. Tjek for eventuelle ben og fjern dem, hvis der skulle være nogle. Drys lidt salt på torskefileterne og steg dem ved høj varme på den modsatte side af skindsiden, når fisken er uden skind. Lad fisken ligge 2-3 minutter alt afhængig af tykkelsen. Steg fisken to-tredjedel igennem, og vend så fisken og steg færdig. Et godt fif er, at tage en kødnål og prikke den langsomt gennem fisken, hvis der er meget lidt modstand i fisken, så er den færdig.

Stegt blomkål 

Steg blomkålsskiverne drysset med en smule salt i lidt olie på begge sider, indtil de er flot stegte og let møre.

Smørsauce

Tag 150 gram smør i en gryde og skru op for varmen. Middelhøj til høj varme men smørret må ikke brænde. Det skal bruse op eller koge om man vil. Brug et termometer, når smørret er 160-180 grader fjernes gryden fra varmen. Lad det køle lidt af og sigt smørret igennem et klæde. Så har du din brunede smør tilbage og vallen, der er blevet for mørk er fjernet.

Hak hasselnødder og dild og kom det i den lune, brunede smør sammen med kapers og smag til med citronsaft. Holdes lun til servering.

Kartoffelkompot

Kog de nye kartofler og køl dem af. Smelt resten af smørret i en gryde og lad det fintskårne bacon stege lidt i det. Vend nu kartoflerne i, knus dem let, og vend sammen med citronskal og hakket persille og smag til med salt og peber.

Anret den stegte fisk på tallerkenen sammen med det stegte blomkål og hæld smør-saucen over hele herligheden. Pynt eventuelt med lidt ekstra, frisk dild. Server mosen i en lille gryde separat.