Grillede jomfruhummere med citron-persillemarinade og små italienske boller

Grillede jomfruhummere med citron-persillemarinade og små italienske boller

Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: ca. 1 time og 35 min for jomfruhummerne - ca. 2 ½ time for bollerne

Flæk hummerne fra hale til hoved og træk nænsomt den sorte tarm ud.

Læg hummerne i en aluminiumsbakke.

 

Citron-persillemarinade

Pres 2 fed hvidløg i en skål. Kom saften fra citronen ned i skålen sammen med olivenolien.
Hak persillen fint og kom den i. Rør det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.

Kom citron-persillemarinaden over jomfruhummerne. Lad dem marinere 1 times tid.

Grill hummerne på hver side i 3 min ved høj varme, direkte på risten.

 

Sm̴ italienske boller Рca. 30 stk.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og lad det stå i 5 min.

Bland herefter mel i (det bedste resultat opnås med røremaskine).

Kør blandingen i 7-10 min. Dejen skal være flydende.

Lad dejen hæve i 1½ – 2 timer.

Fyld muffinformene ¾ op med dej og bag bollerne 14 min ved 225 grader varmluft.
(Bollerne har et gyldent skær, når de er færdige).

Disse boller kan laves dagen før og fryses ned.

Servér jomfruhummerne med de små italienske boller.